Jaarverslagen
Een officieel jaarverslag wordt jaarlijks door Driestroom gemaakt. Daarnaast maakt De Blauwe Zon een eigen jaarverslag.

Hieronder links naar de jaarverslagen van De Blauwe Zon:
De Blauwe Zon 5 jaar
Breek de Stilte - Het boek

Breek de Stilte is een project in het kader het vijfjarig bestaan van De Blauwe Zon, een kleinschalige behandelgroep voor jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand. Kinderen die nauwelijks zichtbaar zijn tussen alle doelgroepen waar aandacht voor wordt gevraagd. In het boek ‘Breek de Stilte’ vertellen tien ouders over hun kind. De verhalen zijn geïllustreerd door Mario van Miert. Het boek is verkrijgbaar bij Libris boekhandel ’t Leesteken in Purmerend en te bestellen via bol.com.
Driestroom
De Blauwe Zon is een onderdeel van Stichting Driestroom, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Elst.

Eens per twee jaar wordt door Driestroom jaarlijks een audit bij De Blauwe Zon afgenomen. Hierbij wordt onderzocht of De Blauwe Zon kwalitatief goede zorg verleent en worden zo nodig verbeterpunten opgesteld.
Jaarverslagen
Breek de Stilte - De voorstelling

De interviews uit Breek de Stilte zijn bewerkt tot een theatervoorstelling. In deze voorstelling vertellen ouders wat het betekent voor hun gezin, hun leven en hun relaties om een kind met autisme op te voeden. Over hun zorgen, maar ook over de mooie momenten. Om aandacht te geven aan autisme heeft de Verenigde Naties 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. Op die dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor autisme. In 2014 organiseerden in Nederland de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds de Autismeweek van 29 maart t/m 5 april 2014. De voorstelling 'Breek de Stilte' was tijdens de autismeweek te zien in theater ’t Stamhuis in Purmerend. Informatie over het project ‘Breek de Stilte’ is te lezen op de facebook pagina.

Klik hier voor opnames van de voorstelling
De Blauwe Zon 10 jaar
Voor de kinderen
De kinderen waren -vanzelfsprekend- de eerste. Theatermakers van speelgroep Badinage zijn met muziek en spelletjes ingegaan op wat de kinderen leuk vinden.
Ook hebben de kinderen een DVD met 10 kinderliedjes gekregen om thuis naar te kijken. De liedjes op deze DVD zijn gespeeld en gezongen door drie medewerkers van De Blauwe Zon. Klik hier om zelf ook mee te doen.
Magazine
In de landelijke autismeweek, die jaarlijks rond Wereld Autismedag wordt georganiseerd, heeft De Blauwe Zon een magazine uitgegeven. Er staan artikelen in die te maken hebben met de doelgroep van De Blauwe Zon, met onderwerpen als slapen, prikkelverwerking, broertjes en zusjes.
Wil je het magazine lezen? Stuur dan een bericht naar info@deblauwezon.nl, Dan sturen we je één toe.

Expositie
Ook was er tijdens de autismeweek een expositie met foto’s van een aantal kinderen van De Blauwe Zon in het gemeentehuis van Purmerend. Deze foto’s waren ook te zien in de bibliotheek van Purmerend en het Centrum Jeugd en Gezin in Volendam.
Adviezen aan de politiek
Om de doelgroep ‘jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand’ bij de politiek onder de aandacht te brengen, is een brainstormsessie gehouden met verschillende deskundigen. Er zijn richtlijnen voor wat er voor deze kinderen nodig is opgesteld. Deze richtlijnen zijn gebundeld en aangeboden aan de verschillende politieke partijen in de regio Zaanstreek/Waterland. De lokale media en de VGN hebben hierover een artikel geschreven.
Het rapport is hier terug te vinden.

Weekmarkt
Ook waren we te vinden op de weekmarkt van Purmerend om het winkelend publiek informatie over autisme te geven.
Symposium
Op woensdag 3 april was er een symposium in ’t Stamhuis in Purmerend.
Drie sprekers delen kennis over jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand. ‘Jonge kinderen’ wordt belicht door Fabienne Naber, zij heeft onderzoek gedaan naar hechting en autisme. ‘Autisme’ en dan met name de prikkelverwerking, wordt besproken door Esther van IJken. Esther is onze logopediste en heeft jarenlang een eigen praktijk gehad. ‘Een ontwikkelingsachterstand’ komt aan de orde bij Tom van Son, orthopedagoog en coördinator bij het CCE. Over de inhoud van hun presentatie hebben de sprekers een artikel voor het magazine Blauw geschreven.

Theatervoorstelling
Op zondag 8 september is het 10-jarig bestaan afgesloten met een theatervoorstelling Kingdom of Dreams and Madness van Kodam. De voorstelling werd gemaakt door vijf jonge theatermakers en laat het publiek de overgang van orde naar chaos ervaren.
De Blauwe Zon
Limbostraat 4
1448 TR Purmerend
De Blauwe Zon
Limbostraat 4
1448 TR Purmerend